8 november 2017: Författarsamtal

Datum: Fredag 8 November 2017
Plats: Frölunda Kulturhus – Biblioteket
Tid: 19.00-21.00
Fri Entré
TILLGÄNGLIGT EVENT

Den 8 november bjuder arvsfondsprojektet ”Arrangörer utan hinder” in till en kväll med spännande författarsamtal på Frölunda Kulturhus bibliotek. Kvällens tema är självutgiven litteratur och med oss har vi tre spännande författare som alla gett ut sin litteratur på egen hand utan bokförslag i ryggen. Kom och låt dig inspireras!

Ida Öhnell – Trollkarlens arvinge
Ida Öhnell är författare och illustratör. Hösten 2016 debuterade hon på eget förlag med den crowdfundade fantasyromanen Trollkarlens arvinge. Inspirerad både av vikingatid och 1800-talsromantik slipade hon fram den mystiska och actionspäckade berättelsen bit för bit under flera års tid. När det sedan blev dags att publicera finansierade läsarna tryckningen. I april 2017 tilldelades Trollkarlens arvinge andrapris som årets bästa egenutgivna bok av Selmapriset.

Evelina Varas – Moderstystnaden
”Bortom hennes tystnad ligger skogen och ruvar i vinden men jag vet ingenting om det; ett barn känner bara till sin mors laster, aldrig hennes fantastiska synder.”

Moderstystnaden är en lyrisk novellsamling av Evelina Varas som är verksam estradpoet, icke-verksam jurist, tidvis spårvagnsförare, helhjärtad moder på halvtid och en inbiten vagabond. Hon skriver utifrån den spruckenhet som kommer sig av att våga fortsätta ompröva tillvaron. Hennes språk har ett uppfordrande driv som kräver koncentration, men också en karaktäristisk lekfullhet vilken nästlar in läsaren i sitt vildvuxna bildspråk.

Angela Åquist – Ärligt talat
”Ärligt talat” är en uppriktig och ocensurerad bok som tar upp saker som rör sig i huvudet på en ung kvinna med ryggmärgsbråcks. Det är alltifrån politik, normer, ett otillgängligt samhälle till kärlek och kroppskomplex. Med boken vill Angela Åquist visa vad en person med en normbrytande funktionsvariation kan möta i vardagslivet men även lyfta upp mer dolda sidor samt bryta tabun och framhäva att en person med en diagnos är så mycket mer.

Har du frågor om tillgängligheten?
Kontakta oss: info(at)utanhinder.se


Kommentarer är avstängda