Subkultfestivalen 2016 med AUH

Den 12-13 augusti 2016 var det urpremiär av Subkultfestivalen i Trollhättan och Arrangörer utan hinder var självklart på plats som medarrangör och samarbetsparter. Efter månaders förberedelse var det en fantastisk känsla att för oss alla att se hur våra tankar och planer blev till verklighet mitt framför våra ögon.

Projektets deltagare arbetade aktivt med festivalplanering och förberedelser, artistbokningar, boende samt tillgänglighetsanpassningar för projektets deltagare samt även festivalens gäster. Projektgruppen arbetade även med scenriggning, uppbyggnad och avetablering, catering samt säkerhet.

Tillsammans med Subkultfestivalen tog vi fram tillgängliga rullstolsplatser framför scenerna. Vi skapade en dygnetruntöppen tillgänglighetstelefon där våra deltagare svarade på frågor om tillgänglighet eller bara fanns där som stöd. Vi såg till det fanns rullstolstillgängliga toaletter såväl backstage som på camping och festivalområde. Ramper in på restaurang och bar men även över trappavsatser bakom scenerna för oss arrangörer.

Att få arbeta på en utomhusfestival under två dagar i dessutom svåra förutsättningar som låg temperatur och spöregn tär på krafterna men trots detta arbetade detagarna outtröttligt och utan att klaga. Men trots det svåra och trotsiga vädret under de båda dagarna infann sig tillslut festivalkänslan och som belöning kunde projektgruppen ta sig tid och njuta av en av Arrangörer utan hinders egna bandbokningar och även festivalens headliner: Covenant.

Subkultfestivalen 2016 blev Arrangörer utan hinders första eldprov och vi kan med facit i hand säga att det hela lyckades mycket väl. Tusentals saker finns fortfarande att lära och mycket kan förbättras. Men att få möjligheten att arbeta och se brister och möjligheter med egna ögon mitt under ett pågående event är utan tvekan det bästa sättet att få testa sina gränser som arrangör.

Stort tack till Subvoxföreningen, Subkultfestivalen samt Trollhättans stad för möjligheten.
Vi ses på Subkult 2017!

Kommentarer är avstängda